úterý 23. listopadu 2010

Mistrovství ČR 2010 - propozice

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2010 (4.ročník)

TERMÍN:
4. prosinec 2010 jednotlivci
9.00 – 15.30 Muži
15.30 – 17.15 Ženy
17.15 – 20.30 Junioři

5. prosince 2010 družstva
10.00 – …… dle systému soutěže

MÍSTO KONÁNÍ: Čebín restaurace Pod skálou.

ZABEZPEČENÍ ÚČASTI: Český svaz Air hockey nedisponuje většími finančními prostředky. Hráči a družstva se soutěže účastní na vlastní náklady.

KATEGORIE: kategorie jednotlivců jsou shodné s Českým pohárem družstva 3-5 členů dle nahlášené soupisky.

POČET ÚČASTNÍKŮ:
MUŽI 16
ŽENY 8
JUNIOŘI 12
DRUŽSTVA dle došlých přihlášek

Pozor: Na soutěž nejsou zváni náhradníci, pokud se nominovaný hráč/hráčka soutěže nezúčastní, sníží se počet startujících v dané kategorii.

KVALIFIKACE: na MČR je možné se kvalifikovat jak z Ratingu, tak z Českého poháru: Z Ratingu se podle pořadí k 26. 11. 2010 na MČR kvalifikuje 8 mužů, 4 ženy a 6 juniorů. Nejsou-li tato místa obsazena nominovanými hráči, nedoplňuje se dále podle pořadí Ratingu, ale podle Českého poháru. Na další místa se, až do výše uvedeného počtu účastníků, kvalifikují hráči podle pořadí Českého poháru. Z ČP tedy na MČR postoupí minimálně 8 mužů, 4 ženy a 6 juniorů. Družstva: Podle přihlášek zaslaných do pondělí 29. 11. 2010 na mailovou adresu: Na přihlášce musí být název družstva a seznam 3-5 hráčů/hráček Konkrétní klub může do soutěže přihlásit více družstev pod různými názvy.

HRACÍ SYSTÉM:
Hráči/hráčky se utkají pouze v rámci své kategorie.
• MUŽI – čtyři základní skupiny každý s každým; dále se hráči rozdělí do čtyř semifinálový skupin (1.a 2. ze skupiny do skupin o 1.-8. místo, 2.a 3. Ze skupiny do skupin o 9.-16. místo). Vždy na jeden set. Podle pořadí v semifinálový skupinách sehrají hráči na identických místech utkání o konečné pořadí na jeden set. Nejlepší čtyři postupují do semifinále křížem a to vítěz skupiny proti druhému z druhé skupiny na dva vítězné sety. Poražení se utkají o 3. a 4., vítězové o 1. a 2. místo vždy na dva vítězné sety.
• ŽENY – jedenkrát každá s každou.
• JUNIOŘI – dvě základní skupiny každý s každým na jeden set. Podle pořadí ve skupinách sehrají hráči na identických místech utkání o konečné pořadí na jeden set. Nejlepší čtyři postupují do semifinále křížem a to vítěz skupiny proti druhému z druhé skupiny na dva vítězné sety. Poražení se utkají o 3. a 4., vítězové o 1. a 2. místo vždy na dva vítězné sety.
• DRUŽSTVA – dle došlých přihlášek každý s každým nebo ve skupinách. Zápas se hraje na čtyři vítězné sety. Do každého setu nastupují tři hráči družstva, kteří se střídají po řadě vždy, když jejich družstvo obdrží gól.

DALŠÍ ORGANIZAČNÍ NÁLEŽITOSTI: Pro tři nejlepší hráče v každé kategorii budou připraveny poháry. Při MČR budou také předány trofeje vítězům Českého poháru. Poháry budou připraveny i pro tři nejlepší družstva. Hraje se na air-hockeyových stolech Dynamo.

KONTAKT: Vendula Pudelková – MT 605 340 188 vendula.pudelkova@seznam.cz

Žádné komentáře: