čtvrtek 5. června 2008

Russia Open 2008 - výsledky

V ruském Petrohradě proběhl 3.ročník mezinárodního air-hockeyového turnaje Russia Open... Přesněji řečeno, ve stejný den a ve stejný čas proběhly na dvou různých místech v Petrohradě dva turnaje označené jako 3.ročník Russia Open - to vše v rámci rozkolu, který se odehrál v uplynulých měsících v ruském stolním hokeji...

Osm českých zástupců - kteří do Ruska přijeli především na billiard-hockeyové soutěže - svou účast rovnoměrně rozdělilo mezi oba souběžně hrané konkurenční turnaje. Čtveřice Petr Honsa, Miloslav Mach, Jiří Honsa Jun. a Jakub Hasil se zúčastnila turnaje hraného na již tradičním místě - v zábavním centru Game Zone Grand Canyon. Tento turnaj měl oficiální status soutěže WTHA a jeho výsledky najdete na www.billiardhockey.com . Zvítězil domácí junior Anton Kozichodžajev. Nejlepším z českých hráčů byl Petr Honsa, který jako jediný postoupil mezi nejlepší šestnáctku. Hned v prvním kole play-off ale Honsa narazil na pozdějšího vítěze, kterému podlehl smolně 6:7, 5:7. V celkovém pořadí mu patří 14.příčka. Zbylá trojice nepostoupila z desetičlenných základních skupin. V konečném hodnocení obsadil Miloslav Mach 19.místo, Jiří Honsa Jun. 30. a Jakub Hasil 32.místo.

Konkurenčního turnaje se zúčastnili Petr Chládek, Adam Svoboda, Martin Pařez a Pavel Horák. Dvaačtyřicet účastníků hrálo nejprve v osmi základních skupinách, 32 hráčů pak postoupilo do play-off. Podle neoficiálních zpráv čeští hráči postoupili do play-off, kde pak vypadli v prvním kole, takže se umístili mezi 17. a 32.místem. Podrobnější výsledky našich reprezentantů pořadatelé nepublikovali... Vítězem turnaje se stal Vadim Čiževskij.

Žádné komentáře: