pátek 16. května 2008

Mistrovství Evropy 2008 - Most - 08.-11.05.2008

Mistrovství Evropy 2008 v air-hockeyi (třetí v pořadí, první pod hlavičkou WTHA) se konalo v Mostě v rámci MS ve stolních hokejích.
Americká firma Dynamo nedodala včas air-hockeyové hrací stoly a závažným způsobem tak zasáhla do průběhu air-hockeyových soutěží. Za minutu dvanáct zajistili pořadatelé náhradní stoly, na nichž ale odmítly hrát favorizované reprezentace Ruska a Katalánska. Ostatní výpravy turnaj řádně odehrály a valná hromada WTHA potvrdila jeho status mistrovství Evropy. Rusy jejich trucování stálo nejen úspěch v air-hockeových soutěžích, ale pravděpodobně také titul ve víceboji družstev a přední umístění mezi jednotlivci.
Vedle titulů stojí za zmínku výkon Dalibora Kyzlinka, který v zápase o bronz prohrával s M.Eklundem (Švédsko) v rozhodujícím třetím zápase již 4:8, aby nakonec vyhrál 9:8 a vybojoval bronz. Finále soutěže družstev rozhodlo i celý stolně-hokejový víceboj družstev ve prospěch ČR. Více o MS na http://www.multitable2008.com/ a http://www.billiardhockey.com/ .

Medailisté ME 2008:

MUŽI:
1. Martin Kučera
2. Petr Honsa
3. Dalibor Kyzlink

ŽENY:
1. Nikola Velebová
2. Veronika Truhlářová
3. Ywetta Bartošková
Pozn. Druhá v turnaji skončila Magdalena Zauana z Namibie; jako pořadí ME se počítá redukované pořadí evropských hráček.

JUNIOŘI:
1. Max Faltynek
2. Jaromír Zhříval
3. Tomáš Fleišman

DRUŽSTVA:
1. Česká republika
2. Švédsko
3. Ukrajina

Žádné komentáře: