pondělí 2. července 2007

Air-hockey - mezinárodně v roce 2007

V květnu 2007 jsme se opět v Petrohradě zúčastnili turnaje Russia Open. Samozřejmě jsme tam hráli především šprtec (výsledky na http://www.billiardhockey.com/) , ale v sestavě Martin Kučera (15.), Jakub Hasil (28.), Dalibor Kyzlink (33.), Václav Truhlář (35.), Ywetta Bartošková (42.) jsme si zahráli i air-hockeyový turnaj. Celkem startovalo 48 hráčů. Ze základních skupin postoupili Martin Kučera a Jakub Hasil. Martin Kučera pak příjemně překvapil i postupem do 2.kola play-off. Turnaj vyhrál Dmitrij Butirev před Sergejem Grišinem a Nikitou Vaganovem.

Martin Kučera proti Kristině Kazatské

Hlavním organizátorem byl tentokrát Vasilij Lazarev (žádná ze španělských/katalánských hvězd totiž dlouhou cestu nevážila...). Turnaj byl - na rozdíl od 1.ročníku - odehrán pod hlavičkou WTHA, takže na stránkách WTHA si můžete prohlédnout kompletní výsledky a statistiky turnaje - http://www.billiardhockey.com/ .

Vašek Truhlář při své air-hockeyové premiéře

V listopadu t.r. nás čeká 2.mistrovství Evropy. Hrát by se mělo 17.-18.11.2007 opět v Barceloně (resp. Sabadellu). Česká republika má v hlavní soutěže (hraje se bez rozdělení do kategorií - ty jsou pak vyhlášeny z celkového pořadí) garantována 4 místa. V případě většího počtu českých účastníků by "nadpočetní" pravděpodobně hráli kvalifikaci (informace od pořadatelů v tomto směru není zcela jasná - především proto, že nefunguje střešní organizace - viz článek k loňské sezóně...).
Zájemci o start na ME 2007 (z řad členů ČSAH, o.s.) nahlásí svůj zájem - zatím nezávazně - nejpozději do 15.srpna 2007 na jakub.hasil@post.cz . S největší pravděpodobností bude účast českých reprezentantů realizována na jejich vlastní náklady (letenka se dá pořídit kolem 3000,- , hostel cca 500,- za noc) !!!
Na základě projeveného zájmu zvolí řídící výbor ČSAH další postup.

Dalibor Kyzlink - ve své kariéře už vyzkoušel celou řadu stolních hokejů :)

Žádné komentáře: